Webmarketing tanácsadás, és ami mögötte van

Van egy jó ötleted? Kiváló! Már túl is vagy a megvalósításon? Még jobb! A piac résztvevője vagy, de még fogalmad sincsen arról, hogy mi lendítené fel az eladásaidat? A fenti három kérdés és a rá adott válaszok utáni keresési folyamat szinte minden új vállalkozás életében felmerülő probléma. A webmarketing tanácsadás kifejezetten fontos azon vállalkozók számára, akik szeretnék növelni bevételüket, de egyelőre nem tudják, hogyan kellene hozzáfogni a marketing dolgokkal kapcsolatos törekvéseknek. Ebben a blogbejegyzésben összeszedjük a leggyakrabban előforduló problémákat és kitérünk arra is, hogy mire figyeljünk; mikor érdemes a tanácsadás mellett döntenünk.

Első lépés: a célok meghatározása

Mivel egyre nagyobb teret nyer magának az online színtér, melyben már vásárolni, tanulni és hivatalos ügyeket intézni is tudunk, így minden magára adó vállalkozás esetében elengedhetetlen az, hogy ebben az online környezetben is növelni próbálja a jelenlétét, ahol rengeteg lényegi folyamat megy végbe – nincsen ez másképp a marketinggel sem. Jelenleg a hazai vállalkozásokra az a jellemző, hogy döntő többségük a marketinget házon belül igyekszik megoldani, ez pedig sokszor olyan ki nem használt bevételi növekedést idéz elő, amelyről nem is tudunk, vagy észre sem vesszük a vállalkozás indítására tett erőfeszítések miatt. Amennyiben tehát a vállalkozásunk nem régen tört be a piacra és nincs a fedélzetünkön egy professzionális marketing menedzser, célszerű igénybe venni a webmarketing tanácsadás nyújtotta lehetőségeket, hogy ezzel is maximalizáljuk a bevételt, melyet később a saját tárcánkon is érezhetünk majd, méghozzá garantáltan.

Második lépés: a bizalom kialakítása

A webmarketing tanácsadás, mint olyan, sok megbízóban ellentmondásos érzéseket válthat ki, mivel azt feltételezik, hogy a marketing szakemberek munkája utánkövethetetlen. Ennél nagyobbat tévedni, szinte lehetetlenség volna, hiszen a webmarketing tanácsadás mechanizmusai alapos kutatás eredményei, melyek a gyakorlatban átültetve is működőképesnek bizonyulnak, ahogyan azt számtalan mellékelt ábra is mutatja a nagy vállalatok viszonylatában, hiszen valahonnan ők is elkezdték. Fontos, hogy bízzunk abban a csapatban, akiknek kiadtuk a webmarketing tanácsadási feladatot, ne pedig úgy álljunk a dolgokhoz, hogy mivel nincsenek velünk napi kapcsolatban, ezért a munka nincs is elvégezve.

A webmarketing tanácsadás egyik sajátossága, hogy a kezdeti felmérések és kutatói munka elvégzése után, az alapos átgondolás folyamata időt vesz igénybe, míg a csapat kitalálja azt, hogy a vállalkozó számára mi a lehető leginkább jövedelmező stratégia, melyhez az eszközöket  és a megoldásokat igazítani kell. A látszat azonban nem szabad, hogy akárkit is megtévesszen – egy jó alapként a minőségi weboldal készítés szolgál. Az eredmény hirtelen fellépő és annál pozitívabb kimenetelű lesz majd az értékelések időszakában.

A webmarketing tanácsadás elengedhetetlen kelléke: a közös munka

Számtalan olyan esetről hallani a modern, felgyorsult világban, hogy a vállalkozó csalódott abban a cégben, csapatban, akit megbízott egy adott feladat ellátásával. Ezen szerencsétlen helyzet vége a legtöbb esetben az, hogy rossz szájízzel történő elválás következik, ahol sem a vállalkozó, sem a megbízott nem tudott sikert elérni a kitűzött célok tekintetében. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy a SEO irányelveket már a közös munka kezdeti stádiumában lefektesse egymással mind a megrendelő, mind a webmarketing tanácsadás részéről érkező csapat. Több szem többet lát alapon, a célokat így sokkal könnyebb elérni, az együttműködés pedig produktívabb lesz.